برای بدست آوردن سلامتی و شادابی بیشتر حتما از نمک تصفیه شده استفاده نمایید . به دلیل وجود فلزات سنگین در نمک های تصفیه نشده ، این نمک ها به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده سرطان محسوب می شوند. به نقل از رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت، مصرف نمک های تصفیه نشده مخصوصا نمک های دریایی به دلیل وجود رسوبات مشکلات گوارشی را به دنبال دارد ، همچنین یکی از عوامل تشدید کننده سرطان محسوب می شود. هشدار درباره ناخالصی نمک های موجود در بازار، بحث جدیدی نیست ، با این حال ، حتی اگر فرض کنیم بیشتر نمک های خوراکی موجود در بازار غیراستاندارد بوده و در واحدهای نمک کوبی سنتی ، بسته بندی می شوند و این واحدها توان حذف ناخالصی های موجود در نمک را ندارند، آیا مصرف این نمک ها خطرناک است و باید محدود شود؟ این نکته را هم در نظر داشته باشیم که وزارت بهداشت و درمان از سال ۸۱ تاکنون ، پروانه ساخت واحدهای نمک کوبی سنگ نمک را تایید نکرده ، اما بسیاری از این واحدها بدون پروانه کماکان به فعالیت خود ادامه می دهند ، دکتر رجب زاده ، متخصص مواد غذایی معتقد است، ناخالصی های موجود در نمک های تصفیه نشده شامل سرب، جیوه، آرسنیک کادمیوم ، فلور و سایر عناصر سنگینی است که بر اندام های داخلی بدن تأثیرات مخربی دارند و نمک به صورت استخراج شده از معدن یا دريا در هر دو شکل ، ناخالصی های فراوانی دارد که عمده ترین آنها سولفات کلسیم یا همان (گچ) است که نوع دوم به خاطر سفید بودن ، قابل تشخیص از نمک نیست. وجود گل و لای نیز یکی دیگر از ناخالصی های موجود در نمک می باشد ، از هر ۱۲۰ تن نمک تولیدی تصفیه ۶ تا ۱۰ تن آن گل و لای خارج می شود که وجود و مصرف مستمر این میزان ناخالصی در نمک های سنتی مشکلات و بیماری های جسمی را به همراه دارد. طعم نمک های سنتی هم که به خاطر داشتن میزان قابل توجهی ناخالصی تلخ است با طعم نمک های دیگر فرق دارد و این نیز یکی از نشانه های ناخالصی به شمار می آید